Itinerari : Roc dels 4 Duros.

o   Època realització: De Maig a Novembre.

o   Públic: Apte per a nens i adults

o   Transport: Sortida de la Rabassa i arribada a Aransa o a Lles (Cerdanya) , transport d’anada i tornada.

o   Itinerari: Iniciem la ruta del Camp de Neu de la Rabassa, el nostre primer objectiu serà més amunt de la Roca de Pinés, els búnquers, en podrem trobar uns 10, tot seguit pujarem fins el la collada del Pic Negre i baixarem direcció al refugi de Claror, passarem  per l’estany de la Nou i arribarem al refugi de Perafita (durant tota la travessa podem passar per 6 llacs i 2 basses, si us agrada la pesca no hem de deixar passar l’oportunitat d’intentar guanyar-nos el sopar), l’endemà sortim de Perafita o de Claror per anar direcció al Collet de Sant Vicenç 2.573m per passar el Port de Perafita i al mateix temps la frontera, però abans hem pogut visitar també els llacs de Perafita. Una vegada passada la frontera tenim l’opció d’apropar-nos als llacs de la Pera i al seu refugi, d’allí anirem direcció a la Serra del Sirvent per trobar-nos amb el Roc dels 4 duros, lloc on antigament es diu que es va acordar –pagant 4 duros- canviar la frontera que passava prop d’Aransa fins al Port de Perafita. Del Roc seguirem la ruta dels contrabandistes, passant pel estany de la Colilla per arribar finalment a l’estació d’Aransa.

o   Desnivell acumulat: 1.834m desnivell positiu i 1.973 desnivell negatiu. 29Km de recorregut.

o   Duració: 2 dies (nit amb refugi). També es pot fer en 1 dia.

o   Pedagogia i natura: L’itinerari passa per indrets on trobarem marmotes, izards, flors i plantes, podrem visitar i pescar-hi si sou aficionats en 6 llacs i 2 basses, passarem la nit en 1 refugi però en visitarem 5, pujarem com a mínim a 2 Pics, visitarem els búnquers (uns 10) són restes de la història militar espanyola. Seguirem els camins dels contrabandistes, camins que em recollit directament de les explicacions dels qui fa 50 anys s’hi dedicaven i que no coneix ningú més el seu recorregut.

o   Material: Cal portar vestimenta i calçat adequat per caminar per camins de muntanya, roba d’abric, sac de dormir, estris de muntanya per fer-nos el menjar, bastons, …

COBERTURES ASSEGURANÇA DIA

Cobertures assegurança de dia contractada amb l'organització


Cobertures assegurança individual dia: 3000€ assegurança vida i invalidesa , despeses sanitaries fins 1500€

This will close in 20 seconds