ENGOLASTERS

TARIFES DE LLOGUER

                       2h    4h   Dia

Btt elèctric            52€  64€

Btt conv.       18€  28€  38€

CAMÍ DE LES PARDINES

Vols descobrir Engolasters i les Pardines amb bicicleta?

Itinerari: Volta al llac d’Engolasters

o   Públic: Apte per a nens i adults

o   Dificultat: VERDA

o   Lloc de sortida: Engolasters o les Pardines.

o   Desnivell aprox.: +25m  -25m

o   Distància aprox.: 3km

o   Duració: 1/2h. amb bici  

o   Itinerari: Aquest itinerari, ens permet donar la volta al llac, passant pel costat de la pressa per agafar un caminet que transcorre al costat del llac fins arribar al començament del camí de les Pardines a l’altre extrem on hi ha la captació d’aigues per tornar pel camí que voreja el llac i que ens portarà de tornada al lloc de partida.

Es una opció agradable amb nens o en parella per passar una bona estona.

o   Pedagogía i natura : Al llac d’Engolasters s’hi pesca la truita fario, que és l’espècie autòctona d’aquesta zona. Fins fa poc es repoblava amb la truita arc iris, una altra espècie del Principat, però actualment l’elevada voracitat d’aquesta espècie ha fet que es torni a repoblar amb la fario.

També tenim la possibilitat de fer el camí Hidroelèctric d’Engolasters. En la tornada al lloc de partida podem passar per l’edifici de Feda on podrem veure la història de l’electricitat i d’Andorra, on descobrirem com es va començar a produir electricitat a Andorra.

Itinerari: Volta al llac d’Engolasters – Camí de les Pardines

o   Públic: Apte per a nens i adults

o   Dificultat: BLAVA

o   Lloc de sortida: Engolasters o les Pardines.

o   Desnivell aprox.: +50m  -50m

o   Distància aprox.: 9km

o   Duració: 1h. amb bici  

o   Itinerari: Aquest itinerari, ens permet gaudir del camí de les Pardines, on trobarem salts d’aigua, miradors espectaculars de la vall, recorrerem el circuit d’interpretació botànic que hi ha al llarg del camí, donar la volta al llac, passant pel costat de la pressa per agafar un caminet que transcorre al costat del llac fins arribar al començament del camí de les Pardines a l’altre extrem on hi ha la captació d’aigues per tornar pel camí que voreja el llac i que ens portarà de tornada al lloc de partida.

Es una opció agradable amb nens o en parella per passar una bona estona.

Pedagogía i natura : En el recorregut del camí de les Pardines podrem descobrir la flora de muntanya amb els diferents zones del circuit d’interpretació botànic que anirem trobant.

També ens podem aturar per visitar la carbonera, la carbonera era una estructura que durant els segles XVII, XVIII i XIX es podrien trobar, en gran nombre, en els boscos dels Pirineus. Aquestes construccions permetien als carboners transformar la fusta de pi en carbó vegetal, mitjançant un procés de combustió lenta. El carbó obtingut era traslladat a les fàbriques de ferro, anomenades “fargues”, on era utilitzat com a combustible en els processos de transformació del mineral de ferro (mena) en ferro comercialitzable. Junt a la carbonera s’han instal·lat uns rètols on s’explica la seva història i funcionament, per a que el públic pugui visitar “La Carbonera del Confòs” de manera autònoma.

Itinerari: Circuit de BTT d’Engolasters

o   Públic: Apte per a nens i adults

o   Dificultat: BLAVA

o   Lloc de sortida: Engolasters.

o   Desnivell aprox.: +20m  -20m

o   Distància aprox.: 1/2km

o   Duració: 1h. amb bici  

o   Itinerari: Aquest circuit ens permet fer diferents tallers d’habilitats, varis de bici de trial, salts, corves peraltades, equilibris, passareles amb troncs de fusta,etc. per gaudir una bona estona. Està situat al costat del lloguer d’Engolasters i la seva dificultat es baixa.

o   Pedagogía i natura: Es un entorn natural amb desnivells, corriols, salts, rampes, peralts. Preparats amb acord de l’entorn podreu adquirir habilitats d’una manera segura i controlada. El fet de que la construcció sigui amb fusta, pedres, troncs,..  fa que poguem apendre d’una manera natural i el més assemblat possible a la realitat que després trovarem a la muntanya.  

Itinerari: Camí de les Fonts – Esglèsia d’Engolasters

o   Públic: Apte per a nens i adults

o   Dificultat: BLAVA

o   Lloc de sortida: Engolasters.

o   Desnivell aprox.: +350m -350m

o   Distància aprox.: 6km

o   Duració: 2h. amb bici  

o   Itinerari: Sortim d’Engolasters i baixem per la carretera fins la corva de sota el parquing on hi ha l’inici del camí de les Fonts. Aquest camí ens portarà amb desnivell pla i passant per un tunel fet a l’época per la canalització de l’aigua, després del tunel trobarem el mirador, un lloc amb unes vistes espectaculars de la vall, continuem per passar pel costat de la zona d’escalada que hi ha en aquest camí per arribar als berenadors que hi ha al final, la tornada la farem pel camí paralel que hi ha sota per arriba al començament del camí altra vegada. Baixarem per la carretera fins arribar a l’esglèsia de Sant Miquel d’Engolasters.

Pedagogía i natura : El camí de les Fonts com el nom de la ruta indica, durant tot el recorregut aniràs trobant fonts naturals, de gran bellesa: la Font de les Ordigues, la Font de les Molleres, la Font dels Corralets i, finalment, la Font de la Closa.

L’església de Sant Miquel d’Engolasters és, sens dubte, una de les mostres més belles del romànic a Andorra, on es conserven 40 construccions més d’aquest art medieval. La construcció de Sant Miquel d’Engolasters es remunta a un moment indeterminat del segle XII, en l’apogeu de l’art romànic a Andorra. El conjunt arquitectònic conserva gairebé tots els elements originals i algun afegit posterior, com ara el pòrtic.

COBERTURES ASSEGURANÇA DIA

Cobertures assegurança de dia contractada amb l'organització


Cobertures assegurança individual dia: 3000€ assegurança vida i invalidesa , despeses sanitaries fins 1500€

This will close in 20 seconds